Cirkulære tage?

For at minimere vores påvirkning af miljøet er vi nødt til at bruge de samme ressourcer i længere tid. Hos Derbigum forstår vi netop det. Vores tagmembraner har allerede en dokumenteret levetid på mere end 50 år, men der er mere: Vi producere nye tage af gammelt tagpap og membraner ved hjælp af en unik genanvendelsesproces. Disse nye tagpapper og membraner, såsom Derbigum NT, er til gengæld 100% genanvendelige, ligesom vores andre membraner. På den måde lukker vi bogstaveligt talt hele cirklen.

Du er velkommen til at kalde os pionerer. For jo mere vi genanvender og genanvender, jo større er vores positive bidrag til miljøet.

Hvordan genanvender vi tagpap og membraner?

Vores genanvendelses cyklus

“Det ultimative mål er at opnå en fuldt cirkulær tilgang.”

– Grégoire Morel, CEO Derbigum

30 års innovation for at genanvende tage

  • Derbigum har genanvendt tagpap tage siden 1990. Hvert kilo genanvendelig tagpap forarbejdes til yderligere 1 kg Derbitumen®, råmaterialet, der anvendes som hovedkomponent til fremstilling af Derbigum NT, Derbicoat NT eller Derbicolor NT.

  • For at øge sin genanvendelseskapacitet lancerede Derbigum sit eget take-back system af afskær via distributører i 2010

  • Mindre end 10 år senere, i 2019, investerede vi i opførelsen af en endnu mere effektiv produktionslinje samt en tredje recycling enhed.

  • Tallene taler for sig selv: Siden 2021 har vi allerede genanvendt 30.000 tons bitumen, hvilket er en besparelse på 15.000 tons CO2 eller 42 millioner liter olie.

    For at gå et skridt videre forpligter vi os gennem take-back aftalen, til at tilbagetage og genanvende et hvert leveret Derbigum-tag på mindst 1.500 m2 efter endt levetid.

Se alle vores
produkter

Derbigum tagpap og membraner beskytter din bygning under alle vejrforhold.

Find en fremtidsorienteret tagdækker i nærheden af dig

De bidrager til den cirkulære økonomi

Scroll to Top