Når akustik og design går hånd i hånd

Koncertsalen i Stavanger, Norge, er ikke kun en arkitektonisk perle, men betragtes også som en af de bedste akustiske sale i verden. Koncertsalen ligger 700 m fra det historiske centrum og tilbyder også en enestående panoramaudsigt over havneområdet, øerne og fjeldet.

© Jon Inge Amundsen

To verdener, ét mål: den bedste akustiske oplevelse

Koncertsalen består af to dele, både hvad angår arkitektur og brug. Den solide del af bygningen, lavet af bordeauxbrun beton, huser koncertsalen, som er specielt designet til at yde fuld retfærdighed til klassisk musik. Det huser også Stavanger Symfoniorkester.

Derimod står den industrielle del af multisalen, hvor der primært er brugt stål og glas som en kontrast til koncertsalen. Dette modulære rum – som er velegnet til at forstærke musik (fra rock til opera) – tilbyder utallige muligheder: amfiteater, hal til modeshows, koncerter, danseforestillinger, seminarer, …etc.

Et tag tilpasset arkitekturen

Som alle andre områder af bygningen var det flade tag også perfekt udført. For at beskytte denne kulturelle juvel bedst muligt blev det 6.000 m² store tag udstyret med en tolags tagløsning fra Derbigum. Derbicoat Artic, specielt udviklet til skandinaviske klimaforhold, blev valgt som underpap. Og da hele koncertsalens tag er dækket af beplantning, er det ikke overraskende, at Sandnes Tak AS-tagdækkere monterede Derbigum SP AR som det sidste lag.

© Jon Inge Amundsen

Nøgletal

Derbigum produkt: Derbicoat Artic & Derbigum SP 4 AR
Samlet areal af monteret Derbigum membraner: 6.000 m²
Arkitekt: RATIO Arkitekter AS (vinder af den internationale konkurrence af projektet)
Tagentreprenør: Sandnes Tak AS

Se alle vores
produkter

Derbigum tagpap og membraner beskytter din bygning under alle vejrforhold.

Find en fremtidsorienteret tagdækker i nærheden af dig

De bidrager til den cirkulære økonomi
Scroll to Top