Svømning på på en rooftop i Bruxelles

Den ultimative feriefølelse? Plaske rundt i en pool, selvfølgelig. Du finder ikke kun swimmingpools i den spanske hacienda under sydens sol, men også i byer. I Barcelona, London eller New York har hustage længe været hotspots for solbadning eller dans, men også for svømning. Det kan opleves med infinity poolen i Marina Sands Bay i Singapore, men Bruxelles har også en tagpool på JAM Hotel.

© Foto : Oana Crainic – Arch.Olivia Gustot

Året rundt attraktion

Beliggende i et hipt kvarter omkring Avenue Louise i Saint-Gilles, var JAM Hotel en brutalistisk kontorbygning og derefter kortvarigt en kunstskole. Hotellet har sin egen restaurant, en japansk spa ‘Atsukan’ og en tagterrassebar, som blev designet af den berømte indretningsarkitekt Lionel Jadot. Men det store blikfang på samme tag er den meterlange opvarmede swimmingpool. Poolen er opvarmet til 28 °C og er derfor tilgængelig hele året rundt. Turister nyder således en forfriskende (eller opvarmet) dukkert med en fantastisk, næsten 360 ° udsigt over Bruxelles og langt ud i horisonten.

Til udformningen af dette totalrenoverede hotel, herunder swimmingpoolen som en attraktion, engagerede JAM Hotel arkitekt Olivia Gustot. Det Bruxelles-baserede firma fik også lov til at renovere det smukke Hotel Le Berger i Ixelles. Dette hotel har også sin egen swimmingpool for pool-elskere.

Derbigum: pålidelig og vandtæt

Gustot stod over for en udfordrende opgave for opførelsen af swimmingpoolen: selvom betonstrukturerne i den oprindelige bygning blev bevaret, måtte taget renoveres. Til dette valgte arkitekt Olivia Gustot ikke Derbigum SP FR tilfældigt. De to armeringer giver tagmembranen stor dimensionsstabilitet og god rive- og perforeringsmodstand. I bouwenenwonen.net siger hun selv følgende om dette:

“Mit team og jeg designer primært moderne arkitektur med mange flade tage. Som tagdækning vælger vi altid Derbigum, fordi det er pålideligt og meget let at montere, også når det drejer sig om detaljer og finish. I dette tilfælde var det også den perfekte løsning i betragtning af den store belastning, der blev lagt på tagdækningen.”

Selve tagmembranerne blev omhyggeligt installeret af AM Expert Construct fra Zaventem.

Nøgletal

Derbigum produkt: Derbigum SP FR
Samlet areal af Derbigum membraner lagt: 500 m2
Bygherre: Jam Hotel
Arkitekt: Olivia Gustot
Tagentreprenør: AM Expert Construct

Se alle vores
produkter

Derbigum tagpap og membraner beskytter din bygning under alle vejrforhold.

Find en fremtidsorienteret tagdækker i nærheden af dig

De bidrager til den cirkulære økonomi
Scroll to Top